centraal stofzuig systeem
Een centraal stofzuigersysteem is eigenlijk een stofzuiger zonder motor. Natuurlijk kunt u zonder motor niet zuigen, maar deze staat inclusief de stofzak permanent opgesteld in bijvoorbeeld een garage, berging, zolder, bijkeuken werkkast, enz. Vanaf dit punt lopen er leidingen naar v
erschillende centrale punten in de woning.  stofzuig systeem slang  Bij deze punten kunt u eenvoudig een soepele, lichtgewicht slang aankoppelen. Afhankelijk van de grootte van uw huis moeten dit er meer of minder zijn.Voordelen:
Het gewicht van de stofzuiger hoeft u dankzij een centraal stofzuiger systeem niet meer mee te slepen. Bovendien kan voor iedere installatie (groot of klein) een zuigkracht behaald worden die hoger ligt dan die van een gewone stofzuiger. Dit heeft als voordeel dat uw tapijt en kleden grondiger en dieper worden gereinigdcentraal stofzuig systeem

De blaaslucht van de machine kan, indien gewenst, naar buiten worden gevoerd. Tevens worden dan de stofmijten en andere micro organismen naar buiten geblazen, waardoor een schoon en hygiënisch leefmilieu ontstaat.

Kosten:
Een stofzuiginstallatie kost weliswaar meer dan een 'gewone' stofzuiger, maar over het algemeen valt de prijs nog wel mee. Zeker als u een beetje handig bent, kunt u zelf het benodigde buizensysteem monteren en aanleggen. Om een idee te krijgen: een stofzuiger systeem met 4 aansluitpunten kunt u al aanschaffen voor ongeveer € 1.500,-

warmtepomp principe


Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur.
Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water.

De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst.Meer dan 65 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving.
Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem.

Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem. Warmtepompen zitten duidelijk in de lift als het om woningverwarming gaat.
Wilt U meer weten over warmtepompen en de installatie daarvan neem dan gerust contact met ons op.

Mechanische ventilatie Bij mechanische ventilatie voert een ventilatiesysteem de binnenlucht continu naar buiten af. Buitenlucht komt dan via klepramen of roosters op natuurlijke wijze de ruimte of het gebouw binnen. Een ventilatiesysteem vormt geen risico voor de gezondheid zolang het goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld. Ook moet u het ventilatiesysteem regelmatig schoonmaken. Nieuwere gebouwen zijn vaak voorzien van gebalanceerde ventilatie. Zo’n ventilatiesysteem voert verse buitenlucht toe en voert binnenlucht af. De aanvoer en de afvoer zijn daarbij in balans. Meestal wordt bij gebalanceerde ventilatie ook warmteterugwinning (wtw) toegepast. Daarbij geeft de af te voeren lucht via een warmtewisselaar zijn warmte af aan de koelere binnenkomende buitenlucht. Die buitenlucht wordt daardoor voorverwarmd en dat levert energiebesparing op. Bij het uitvallen van gebalanceerde ventilatie is het verversen van de binnenlucht lastiger door het ontbreken van toevoerroosters. In dat geval kunt u een raam op een kier zetten. Het is belangrijk om altijd te ventileren. Schakel dus nooit uw ventilatiesysteem uit (behalve als er ernstige vervuiling is ontstaan als gevolg van een calamiteit zoals bijvoorbeeld een grote brand in uw buurt). Stem het gebruik van de ventilatievoorzieningen af op het aantal mensen dat gebruik maakt van de ruimte en de intensiteit van het gebruik. Heeft u bijvoorbeeld een feestje of wordt er gerookt in huis, zet dan het ventilatiesysteem op een hogere stand dan normaal. Sluit in elk geval nooit de toevoeropeningen voor buitenlucht af. Er gaat veel lucht door de ventilatieroosters en ventilatiekanalen. Daardoor kunnen stofdeeltjes zich vastzetten in de roosters en kanalen en kan het systeem minder goed gaan werken, geluid maken en stofdeeltjes afgeven. Het is daarom belangrijk de ventilatieroosters in de gevel en de filters in ventilatiesystemen minstens 1 keer per jaar schoon te maken. Maak ook de afzuigventielen van de ventilatiekanalen in keuken, wc en badkamer minimaal 1 keer per jaar schoon.

sanitairh

Als u bijvoorbeeld toe bent aan een nieuwe kraan........!!

Op het gebied van sanitair zijn de mogelijkheden zeer ruim. Wij kunnen u op dit gebied zeer goed van dienst zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze en helpen u met allerlei praktische tips voor wat betreft het inrichten van uw badkamer. Wij zullen ervoor zorgen dat het sanitair met de uiterste zorg wordt geplaatst en gemonteerd.

 


airco

Een airco installatie is maatwerk dus voordat D & S Installatiewerken een airco installeert bij een klant komen wij de situatie ter plekke opmeten en in overleg met de klant wordt vervolgens bekeken welke airco installatie het meest geschikt is. Uiteraard hebben wij een ruime keuze uit verschillende gerenommeerde merken. Vervolgens stellen wij vrijblijvend een offerte voor u samen.

badkamerh

Als u zo moet douchen wordt het tijd voor D & S installatiewerken......!!

Bij ons bent u niet alleen aan het juiste adres voor een badkamer naar uw wensen. Wij verzorgen ook graag de hele installatie van uw badkamer. Wij nemen u al het werk uit handen als het gaat om de installatie van uw badkamer of de installatie van los sanitair. Wij verwijzen u voor wat betreft het losse sanitair graag naar het onderdeel Sanitair. Wij willen u ook hierover graag informeren over onze mogelijkheden.

 


Klantvriendelijk

De wens van u als klant is voor ons het uitgangspunt waarbij wij van onze kant u zo goed mogelijk zullen adviseren om

Lees Meer

Betrouwbaar

betrouwbaar

Het nakomen van afspraken is voor ons vanzelfsprekend. Natuurlijk kan het altijd wel eens voorkomen dat een werk

Lees Meer

 

Kwaliteit

kwaliteit

D & S Installatiewerken hecht aan kwaliteit en heeft daarom nauwe contacten met leveranciers van kwaliteitsproducten.

Lees Meer